16:11
24°
Sarkhej
שקל באט

להכיר את הסודות של תרבות האוכל התאילנדית

להכיר את הסודות של תרבות האוכל התאילנדית

בתאילנד נמזגו אלה לאלה מסורת קולינרית ומסורת תרבותית, כאשר ישנן השפעות מערביות מחד וסיניות והודיות מאידך. ככלל, המטבח התאילנדי משופע במגוון חומרי גלם טריים שאותם מעבירים חימום קצר בהקפצה, באידוי ולפעמים על הגריל.

יש הטוענים כי השילוב התאילנדי בין טעמים עזים לבין האורז האהוב הוא המייצג נאמנה את תמציתו של המטבח המקומי. הצטרפו אלינו ותכירו עוד כמה מהסודות הבלתי צפויים של תרבות האוכל התאילנדית.

עושים שוק בבנגקוק

תאילנד בלי בנגקוק היא כמו תאילנד בלי אורז, זה בלתי מתקבל על הדעת. אי אפשר לבקר במדינה בלי להקדיש לפחות כמה ימים טובים לבנגקוק המופלאה ואי אפשר לבקר בעיר בלי להקדיש זמן לביקור בשוקי האוכל המיוחדים שבה.

גם אם אתם קצרים בזמן, אל תוותרו על ביקור בשוק המומלץ Ao Tor Kor. זהו מתחם תוסס מחד אך גם נקי ומסודר מאידך. תמצאו שם הררים מסודרים של פירות טרופיים מכל הסוגים, חלקם יפים כל כך עד שדומים ליצירת אומנות מפוסלות. בכל מקום תראו ערימות על גבי ערימות של תבלינים, דגים ובשרים ומה לא. עוד בשוק ניתן למצוא גם את הדוכנים לממכר אוכל מוכן עם שלל המנות האהובות ומעלות הניחוח.

הרבה אורז והרבה תבלינים

המוצר הבסיסי ביותר במטבח התאילנדי הינו האורז. גם הנודלס הפך לאהוב מאוד, הגם שהוא לא שייך כל כך למטבח המסורתי המקומי. בנוסף, התאילנדים אוהבים תבלינים, המון תבלינים. מגוון שורשים, ריחן, זנגביל ורבים אחרים מלווים כל ארוחה. בנוסף, אהובים מאוד גם רוטב הדגים, רוטב סויה ורטבים אחרים וכמובן, איך אפשר בלי קוקוס או החלב המשומר.

לבשל כמו שף – הצטרפו לסדנאות בישול מקומיות

אם דוכני המזון והשווקים של תאילנד עושים אתכם רעבים ליותר, חפשו את הסדנאות לבישול המקומי. במחיר מצחיק תוכלו להעביר כמה שעות בהיכרות מקרוב עם חומרי הגלם וטכניקות הבישול המקומיות, אידוי הקפצה, תיבול (לבסוף תיהנו לאכול ממעשה ידיכם). למדו כיצד להשתמש בקוקוס, מהם הריחות של התבלינים השונים, עם מה כדאי לתבל בשר ומה יתאים למאכלי ירקות. למדו להכין את סלט הפפיה המפורסם, השתמשו בטכניקות מסורתיות כגון כתישה במכתש ואם תרצו – תכינו גם בננה לוטי (אגב, אומרים שהמקור מבוסס על המטבח ההודי).

צ'ופסטיק? אפשר לוותר

כשהתאילנדים עורכים סעודה, הם נוהגים באופן הבא: כל משתתף בארוחה מקבל צלחת של אורז ואליה הוא מוסיף מן המנות הרצויות לו הממתינות על השולחן. מקלות אכילה, צ'ופסטיק, הן ממש לא מרכיב מרכזי בתרבות הקולינרית המקומית וגם על סכין יעדיפו לוותר. הרבה יותר מקובל להיעזר במזלג ובכף. מדוע? מכיוון שהמנות המקומיות מוגשות באופן המתאים לאכילה, לא צריך לחתוך לפני הנגיסה.

זול לאכול בחוץ

תאילנד היא מדינה זולה עבור התייר ממש כפי שהיא ידידותית. אבל גם מי שיודע זאת מופתע בפעם הראשונה שבה הוא נתקל במחירי המזון בשווקים וכן במחירי המזון המוכן בדוכנים השונים. בתאילנד, דומה כי גם המקומיים מעריכים את המחירים הנמוכים של המזון המוכן ורבים מהם מוותרים בשמחה על בישול ביתי ונוהגים לאכול בקביעות בדוכנים השוקקים המצויים בכל פינה.

בכל מקום ניתן למצוא את הדוכנים ומולם קהל רב, סירי ענק מהבילים וריחות מעוררות תיאבון. התאילנדים אוהבים לאכול מספר רב של פעמים ביום, מעט בכל פעם. אפילו בדרך לעוד יום עבודה הם מצטיידים בהמוניהם בשקיות עמוסות כל טוב. עם מחירים כאלה, מי צריך לבשל בבית?