16:09
24°
Sarkhej
שקל באט

פוקט, גן של עדן קולינרי וסדנאות בישול

פוקט, גן של עדן קולינרי וסדנאות בישול

הרבה מסעדות ניתן למצוא בפוקט, האי התאילנדי המפורסם. רבות מהן מצוינות עד מאוד ואפילו זולות שקשה להאמין. אבל לצד מחירים נוחים, אפשר עדיין להתפעם מהיבטים מיוחדים שפוגשים במסעדות המציעות לסועדים ארוחה מלכותית.

במקומות אלה ניתן להזמין תפריט המבוסס על הבישול המלכותי, עם עיצובים מהאגדות. רציתם פעם להתענג על סלט פפאיה, מגוון מוקפצים או מאכלי ים מלהיבים שלאחריהם מקנחים בפסלים שעשויים מפירות טריים? בפוקט זה אפשרי. אבל פירות טריים זה רק קצה הקרחון ויש עוד הרבה דברים טובים בהיבט הקולינרי. במסעדות תמצאו מלצרים מסבירי פנים, המון מנות של מאכלי ים, נודלס, אורז, בשר ודגים.

חגיגה לאוהבי הדגים ומגוון טעמים  

בפוקט השפע הקולינרי נמצא בכל מקום. החל בדוכני אוכל הרחוב הפשוטים למראה וכלה במסעדות במגוון עיצובים. שפע הדוכנים מושך את העין לאורך כל שעות היום והערב וכדאי להעדיף את הדוכנים העמוסים דווקא כי שם תקבלו מנות טריות, איכותיות וטעימות. תאילנד היא חגיגה של ממש לחובבי האורז והנודלס, אבל היא גם חגיגה לכל חובבי הדגים באשר הם. תוספת אהודה מאוד היא ציר הדגים המקומי שריחו עז. גם חלב הקוקוס, הליים, הסויה, הקארי והצ'ילי פופולריים מאוד וניתן לבחור מנות פיקנטיות או חמצמצות ומלוחות ועשירות בטעם כאשר לאמיצים מחכות מנות לוהטות אש.

בישול מסורתי וההשפעות מודרניות

המטבח התאילנדי סיפח לתוכו השפעות מכל ארצות הסביבה, כאשר בשנים האחרונות הצטרפו לחגיגה גם מסורות קולינריות מערביות. מהמערב חלחלה הגישה הבריאותית יותר, כך שבמקום טיגון עמוק תופס תאוצה הטיגון הקל וכמובן גם הקפצת התבשילים פופולרית מאי פעם. אבל גם הטבע עצמו, במלוא הדרו, מקבל את הכבוד הראוי. לא רק פירות טרופיים מוכרים תמצאו בכל פינה, אננס וקוקוס או פפיה. במסעדות ובשווקים יפרסו לפניכם היצע טעים, מתוק ומרהיב של פירות יפהפיים, צבעוניים ותמיד מפתיעים בעלי שמות נאים כדוגמת רמבוטן שדומה במראהו למעין קיפוד בעל קוצים פרווניים ארוכים.

סדנאות בישול לכולם

אחרי שגילו את תאילנד התרמילאים, זוגות היוצאים לירח דבש וגם משפחות עם ילדים, החלו להגיע לגן העדן הטרופי גם חובבי הקולינריה וחובבי הבישול. ולא מדובר רק בשפים מלומדים. בפוקט ובכלל, בכל רחבי המדינה, ניתן למצוא סדנאות וקורסי בישול שמתאימים פשוט לכולם. החל מכמה שעות של סדנה חביבה וכלה בימים שלמים של לימוד אומנות הבישול המסורתי והשימוש בתבלינים, בווק, במכתש ועלי ובכל הטכניקות שהבשלנים המקומיים אוהבים.

גם חסרי כל ידע קודם יכולים להצטרף וליהנות מקורס בישול מהוקצע שכולל סיור בשוק ובחירת חומרי הגלם. לאחר מכן, בליווי בשלנים ושפים מנוסים, לומדים כיצד לקצוץ, לבשל, לטגן או להקפיץ את חומרי הגלם, כיצד לתבל ולהגיש. בסופו של יום, אין כמו ארוחה מדהימה שהכנתם בעצמכם, באחד האיים הקסומים בעולם, עם חופי הזהב ומימי הטורקיז מסביב.