16:09
24°
Sarkhej
שקל באט

רשמים מארוחה תאילנדית

רשמים מארוחה תאילנדית

אנשים רבים שביקרו בתאילנד מספרים כי הטעם הזכור להם ביותר הינו החריף. אחרים זוכרים יותר את טעמם המתוק של הפירות, הבננה לוטי, הגלידות או הממתקים האקזוטיים. מה שאנחנו זוכרים בעיקר זה את האיזון – איזון נעים לחיך בין מגוון התבלינים, החריפים, המתוקים וגם המלוחים (ועוד הרבה טעמים מקומיים, מעניינים אך קשים יותר להגדרה).

תאילנד איננה עשויה מקשה אחת. הבדלים ניכרים קיימים בין הצפון לבין הדרום, בין האיים לבין בנגקוק. מבחינה קולינרית, באזורים השונים ניתן למצוא השפעות שונות וטעמים בפרשנויות שונות (בין היתר, בהשפעת מדינות כדוגמת הודו, לאוס, סין ואחרות). למרות שלא בכל ארוחה בתאילנד חייבים לאכול אורז, אין ספק כי האורז הוא המאכל הנפוץ ביותר במדינה והוא לובש אין ספור צורות ומרקמים. מקובל מאוד להגיש במרכז השולחן ערימה גדולה ביותר של אורז, כאשר כל סועד יכול להעמיס על צלחתו מן האורז ולהוסיף לצדו מיני תוספות הרצויות לו. טיפ חשוב – אורז הוא גם דרך נהדרת לנטרל את החריפות או טעמים אקזוטיים אחרים, שפחות רגילים אליהם.

בתור סכו"ם, התאילנדים אוהבים מאוד להשתמש בשילוב שבין כפות למזלגות ורבים מהם עשויים לוותר על השימוש בסכין. ארוחה תאילנדית טיפוסים תכיל גם מגוון רחב של ירקות, טריים, מבושלים או מאודים. גם פירות ים אהובים מאוד. תיבול מקובל כולל רוטב מיוחד שעשוי מדגים, זנגוויל, צ'ילי, חלב קוקוס ועוד המון המון עשבי תיבול ותבלינים מקומיים. במסעדות שבהם מתמחים בבשר תוכלו למצוא שילובים כמו חלב קוקוס, אננס, אגוזים, קארי ונתחי עוף או בקר. פירות ים נוהגים להקפיץ קלות או להגיש אפויים. דגים ניתן להזמין לא רק עשויים היטב אלא גם כשהם צרובים וכמעט נאים. סרטנים המוקפצים קלות בתוספת ביצים אהובים מאוד. ומה לקינוח? אפשר בננה לוטי ואפשר פשוט ליהנות מפירות מקומיים חתוכים, מתוקים וגם מרהיבים.